Cartea Lunii Ianuarie 2016: Strategic Project Management Made Simple – Terry Schmidt

Reading Time: 2 minutes

Strategic Project Management Made Simple – Terry SchmidtAsocierea celor trei cuvinte din titlu ar putea parea multora cel putin ciudata: “Strategic Project Management”. Insa dupa ce o cititi o sa va dati seama ca un alt titlu mai potrivit cu greu putea fi gasit. Nu are formule matematice si nici bar chart-uri dar are logica si gandire sistemica. Si multe exemple cu Boeing, cu NASA… Pe scurt, cartea lui Terry Schmidt te prinde.

Este o carte care, asa cum spune si autorul, trebuie citita de cel putin doua ori: prima oara pentru a intelege abordarea propusa de Terry pe care o numeste LogFrame si care are la baza Managementul prin Obiective (MBO), a doua oara pentru focusarea pe tips&tricks si pe modalitatea in care aceasta abordare se poate aplica in contextul fiecaruia dintre noi. Este o ‘carte-instrument’. Are insa si arii care pot fi imbunatatite intr-o editie ulterioara, un exemplu ar fi capitolul “Managing the People Dynamics”.

Se adreseaza nu numai managerilor de proiect ci si managerilor functionali, senior managerilor, top-managerilor si antreprenorilor.

Publicata in 2009, deci practic scrisa pe vremea cand era pe piata editia a 3-a a PMBOK® Guide, “Strategic Project Management” este una din putinele carti care isi asuma o critica explicita atat la adresa PMBOK® Guide cat si la adresa felului in care se face in multe cazuri planificarea strategica.

Daca doriti sa vedeti ce anume critica dar si cu ce solutii practice vine si unde s-au aplicat cu succes aceste solutii, atunci o puteti cumpara de pe Amazon UK cu 19.98 GBP sau de pe Amazon USA cu 24.95 USD.

Rating: 5.0/5. From 7 votes.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *