Impresii de la examenul de PMI_ACP

Home Forums Certificari Impresii de la examenul de PMI_ACP

Viewing 10 posts - 61 through 70 (of 70 total)
  • Author
    dgh5clj
    Participant

Salutari,

Multumesc la toti agile practicionari care au lasat mesaj pe acest forum despre PMI-ACP exam!

Pentru mine a fost de foarte mare ajutor sa fac alegerea sa lucrez cu Mihai, sa imi fac o idee la ce inseama tot procesul si sa inteleg ca acesta este functional. Totul din mesajele voastre!

Desi multe lucruri s-au zis o sa va povestesc si eu succind despre experienta mea.

Training:

• Am facut trainigulĀ  PMI -ACP la inceput de Martie 11-13
    • Inainte de training reusisem sa trec odata printr-o varianta carte de la Mike Griffits.Avand doar ceva cunostinte de agile in LEAN si Kanban am zis sa ma pun putin mai bine la punct cu terminologiile.
    • Trainingul a fost 3 zile ,foarte interactiv iar unele din practicile folosite de Mihai sunt si parte din conceptul de PMI ACP šŸ™‚
    • Dupa training am comunicat la Mihai ca imi doresc sa sustin si examenul si acesta m-a incurajat sa incep

Pregatirea:

• De aici urmarit planul mentionat de Mihai cu target in functie de nr de ore pe care le puteam aloca studiului
    • Citit cartea de cateva ori,teste pentru a realiza un baseline ,recitit carteaĀ  ,teste dinou,comparat cu baseline,recitit subiecte care nu le stapaneam,..
    • Sa imi creez un baseline la care sa ma raportez am printat cursurile lui Mihai si am pus cate o bulina la subictul la care nu ma descurcam.Asfel am gasit un pattern la care catre final am alocat timp pentru imbunatatire
    • Testele recomandate au fost de mai multe tipuri si contin informatii pentru orice tip de persoana(cele care retin usor teoria si cele care nu pot reactiona decat intr-un context).Teoria nu este prietena mea .:)
    • Timpul alocat studiului a fost in generalĀ  mare dar sa nu uitam ca este un challange acest examen
    • Targetul meu initial a fost sa dau examenul pe 26.05.2024 dar deoarece nu reuseam sa trec constant de 80% am fost sfatuit sa nu risk.De mentionat ca acasa distractiile erau constante si nu ma puteam concentra. šŸ™‚
    • Pana la urma presiunea a devenit foarte mare in ideea in care se apropia data la care trebuia sa merg in vacanta
    • Si mai mare presiunea a devenit cand am vazutĀ  ca pana la vacanta mai era o singura data posibila cand se putea da examenul la un centru.
    • Ii zisesem la MihaiĀ  ca incerc sa obtin in ultimul weekend un scor de peste 80% la 3 teste sa putem decide.Am facut un extra efort cu multe ore pe zi si am obtinut la cele trei teste peste 80%
    • Am scris duminica la pranz metionand rezultatulĀ  si am primit tot in acelasi timp confirmarea si incurajarea sa merg sa il iau pana nu merg in vacanta šŸ™‚

Examenul:

• Am programat examenul in 17 .06 pentru a doua zi 18.06 šŸ™‚
    • Emotii au fost dar eram increzator;vazusem acelasi pattern la practicinerii care au luat examenul;
    • Am ales sa dau la centru Brinel (CIM)din Cluj.Am nimerit cand dadeau gauri cu bormasina.Am comentat inaite sa intru in salaĀ  dar per total a fost mai ok decat sa dau acasa si sa fiu supravegheat tot timpul.:)
    • Intrebarile da au fost situationale dar includeau pregatirea prealabila din teste,din materialul pregatit de Mihai si din cartea lui Mike Griffits.Eu zic ca au fost unele intrebari chiar identice din cele din pregatire.Am avut deja vu.
    • Timpul nu prea a fost suficient pentru mine .Abia m-am incadrat si fara timp de review la intrebari. Oricum nu as fi facut review la raspunsuri.
    • Rezultat Pass cu Above target mai putin la Team Performance cu Target.

Pentru incurajare recomand citirea mesajelor care confirma planul .

Multa bafta tuturor care urmeaza sa sustina acest examen!

Daniel

Participant

Salutare,

Am avut cursul in Martie si am dar examenul in iunie. Adaug aici cateva idei, poate va ajuta pe cei care se pregatesc acum.

– cursul m-a ajutat sa inteleg topic-urile pe care urmeaza sa le aprofundez in pregatire. M-a ajutat ca aveam certificarea de CSM. Mihai e un trainer experimentat si a reusit sa le explice si colegilor care nu aveau tangenta cu Agile in prealabil.

– Am inceput pregatirea efectiva la inceput de mai. Mihai mi-a trimis un plan detaliat care m-a ajutat enorm. Am citit cartea lui Mike Griffiths prima data complet si am mai trecut prin topicuri subliniate de 2-3 ori. Separat am inceput sa citesc cartea Lyssai Adkins despre Coaching. Nu am folosit alte resurse.

– Teste am dat ce mi-a recomandat Mihai si in ultima saptamana am facut pe Udemy PMI-ACP Practice Exam de Joseph Phillips. Testele de Udemy trimise de Mihai + cele de pe site + cele de pe Bryx mi s-a parut cele mai apropiate de examenul real. Ca procent, faceam in jur de 80%.

– Applicatia pt examen a durat aprox 2 zile sa o fac (inclusiv review by Mihai) si aprox 5 zile sa o primesc.

– Programarea examenului a fost cu cantec. In Timisoara nu existau locuri libere la centre pana in Septembrie. A trebuit sa dau de acasa prin Pearson VUE.

– Examenul a fostĀ  ok ca rezultat, ciudat el in sine. Am avut initial examenul programat in 17 Iunie. Am facut test la laptop si retea si aplicatia lor inainte. In procesul de checkin am facut poze la camera si am luat tot de pe masa inclusiv un servetel. I-am spus proctorului si am avut aprobarea ei ca sa opresc din cand in cand aerul conditionat motiv pt care mi-a si lasat telecomanda pe masa. In momentul in care l-am inchis prima data, mi-au inchis examenul. Ridicasem doar telecomanda fara macar sa intorc capul spre aparat. Am facut complaint si in 2 zile am primit confirmare ca ma pot reprograma fara sa platesc retestare. Am dat dupa 4 zile iar.Ā  O singura intrebare imi amintesc si am putut sa o leg de ceva concret din curs ā€“ MoSCoW estimation. In rest a fost feeling. Am reusit Above Target la toate. Cel mai greu lucru a fost sa imi controlez miscarile (sa nu pun mana pe fata, sa nu ma uit in gol, sa nu citesc cu voce tare, sa nu oftez). Cred ca asta mi-a luat mai mult brain power decat examenul in sine. Extrem de comunisti astia. Extrem!

– Daca sunteti din zona de vest, va recomand sa va faceti aplicatia, sa va programati si in functie de asta sa faceti pregatirea. Si da, sa mergeti la un centru. Daca locuiti in lumea civilizata (Bucuresti, Cluj) am vazut sa fie locuri la centre si cu cateva zile inainte. La Timisoara nu e cazul.

Bafta!

Participant

Voi incepe cu sfarsitul, cu eliberarea pe care am simtit-o cand am vazut afisat pe ecran “Congratulations, you’ve passed your PMI-ACP…”. Aceasta bucurie merita, cu siguranta, tot efortul sustinut de pregatire din lunile anterioare.

<!–more–>

Primul contact cu curicula PMI-ACP l-am luat in martie, anul acesta, in cadrul training-ului sustinut de Mihai Olaru. A fost un training foarte interactiv, inca din primele zile Mihai mi-a setat ca o harta mentala cu indicii cheie care mi-au folosit inclusiv in ziua examenului.

Am continuat apoi cu pregatirea pe cont propriu. Mihai mi-a calculat ca voi avea nevoie de 2 luni de pregatire, conform orelor de studiu alocate pe care eu i le-am comunicat. Initial am zis ca nici vorba, eu sunt motivata, cu siguranta pot trece mai repede. Dar cartea lui Griffiths e lunga, e nevoie de putere de concentrare mare sa reusesti sa o parcurgi si intr-un final am ajuns la 3 luni si jumatate de la training pana ce am dat examenul.

Pasii urmati de mine: am recitit materialul de la training, apoi cartea lui Griffiths (citire cu sublinieri si scriere de idei cheie separat), apoi am dat testele (cele de la training, cele din carte, teste suplimentare primite de Mihai – catre o mie de intrebari). Pe parcursul testelor, m-am intors mereu la carte pentru a sedimenta informatiile care imi erau neclare. Procentaje facute: in jur de 80% pe final, 80-85%. Dupa discutii cu Mihai am stabilit ca e momentul sa ma inscriu. Si bine am facut šŸ™‚

Am dat examenul online, intrucat in orasul meu nu este centru fizic. E nevoie de o incapere luminoasa, in care poti sa ai liniste, conexiune buna la internet, un birou curat (fara foi, carti, nimic pe el, doar laptopul). Experienta cu Pearson Vue a fost in regula. Mi-au cerut sa imi dau datele, pasaportul (sau carnet de conducere), sa imi fac o poza de profil, apoi sa pozez incaperea si biroul si apoi am stat la coada sa intru in examen. Am ales o zi de sambata, dimineata (nu a fost o perioada prea buna sa imi iau liber de la serviciu in timpul saptamanii). Am stat in coada o ora si 10 min pana sa intru in examen – coada era de 40 de persoane cand m-am logat, deci probabil ca multi altii au gandit ca mine si au preferat sambata. In acea ora si jumatate nu am putut parasi incaperea, trebuia sa fiu constant in vizorul camerei video si nu am avut voie sa folosesc telefonul sau orice aplicatie din laptop. Am asteptat. Am avut buton de reprogramare, dar eu am fost motivata sa il dau atunci. Nu am baut prea multe lichide nici inainte, nici in timpul examenlui, cate o gura de apa doar. šŸ™‚

Apoi, dupa asteptare, si-au cerut scuze ca a durat atat de mult si am inceput. Intrebarile au fost de dificultate medie spre mare. O parte din intrebari le stii daca stii mot-a-mot partea cu principiile agile si agile manifesto. Apoi, majoritatea intrebarilor sunt situationale, cu descriere lunga, e nevoie de putere de concentrare. Eu am folosit tool-urile lor de strike-through sau highlight pentru eliminarea unor raspunsuri pentru a ajunge la cel corect.

Am folosit toate cele 180 de minute (am marcat vreo 20-25 de intrebari pentru review, dar nu am apucat sa le dau review la toate). Recomand sa lasi cateva minute la final sa te asiguri ca dai next, next si inregistrezi toate intrebarile. Eu am lasat doar un minut si am reusit sa dau Submit in ultimele secunde. Ecranul de final cu “Congratulations”, dupa 3 ore de examen + ora de asteptare, a fost de neuitat. šŸ™‚

Multumesc, Mihai, pentru dedicare. Se simte experienta lui Mihai in interactiunile cu el si e linistitor sa ai alaturi in acest proces un om care vede lucrurile obiectiv si echilibrat.

• This reply was modified 5 months ago by Avatarnfilip.
    Participant

Salut,

Mesajul pe care vreau sa-l transmit pentru cei care se pregatesc de curs, sau de examen, este ca in proportie de cel putin 50% aveti certificarea obtinuta datorita retetei personalizate de succes a lui Mihai.Ā  Dpmdv ar mai fi nevoie de un background minim in zona tehnica si de PM, si de un efort constant in pregatirea examenului.

In ceea ce ma priveste, am avut zero experienta Agile, in schimb am beneficiat de experienta PMP. In pregatire am urmat cu multa disciplina indicatiile lui Mihai, incercand pe cat posibil sa aloc un timp zilnic constant, oricum evitand pauzele mari, de ordinul zilelor sau a saptamanilor.

Pentru examen, foarte important sa alegeti cu grija unde-l sustineti, sunt 3 ore foarte intense in care aveti nevoie de concentrare maxima pe tot parcursul examenului, asta in conditiile presiunii timpului si a senzatiei acute ca intrebarile si raspunsurile nu seamana cu ce ati facut pana atunci, si nu aveti 100% certitudinea raspunsului corect.Ā  Atat la PMP cat si la PMI-ACP am optat pentru centru de testing unde insa dezavantajul este ca pot interveni factori disturbatori (ex. alti candidati, sali meeting in preajma, etc).

Referitor la intrebari, 10% mi s-au parut usoare, pentru restul trebuia analizat cu grija contextul si formularea raspunsurilor. Am ceva experienta cu examenele tehnice, si pot spune ca cei de la PMI au reusit un lucru aparte prin aceste examene, chiar daca detii multe cunostinte concrete, alegere raspunsului este data in mare parte din reflex, intuitie. Asa cum in teoria de examen se vorbeste de Agile mindset, pot spune ca au ajuns la nivelul in care ai nevoie de un PMI-ACP mindset (ex. formulari, expresii, principii) pentru a lua cu brio examenul.

Mare atentie la cum va incadrati in timp, nu va bazati prea mult ca veti face un review consistent, si monitorizati permanent proiectia finalizarii intrebarilor. Nu pierdeti foarte mult timp pe o intrebare daca nu o intelegeti sau nu va decideti 100% pe raspunsul corect. Exista riscul pe la jumatatea examenului sa va relaxati si sa apara deconcentrarea.

Mult succes!

Participant

Public si eu povestea (de succes) a mea!

Am avut cursul cu Mihai in Octombrie 2023, printre primele dati cand am avut contact cu metodologia Agile. Cursul a fost unul antrenant, Mihai reusind sa capteze atentia tuturor, cu toate ca informatia este multa si cel putin pentru noi, noua.

Dupa curs am stat vreo 2 luni sa ma gandesc daca merg mai departe sau nu. Ce am de pierdut…

Ca un “elev constiincios”, am inceput cu o pauza. I-am scris lui Mihai in Decembrie ca ma apuc de invatat, aveam si 3 saptamani de concediu, nu am invatat nimic (nu faceti ca si mine).

In Ianuarie am zis hai sa ma pun pe treaba, stiind ca timpul ce il pot aloca e unul redus, sa nu o lungesc.

Planul de invatare foarte structurat, stii clar ce ai de facut. Din nefericire am tot avut intreruperi iar planul de aprox 14 saptamani s-a transformat in unul de 7 luni. (again, nu faceti ca si mine)

Am reusit sa parcurg prima oara cartea lui Mike Griffiths, am dat primele teste din carte….soc si groaza, am citit atata si am obtinut 64% overall, oare cand voi termina. Mi-a ridicat Mihai moralul si mi-a spus sa mai trec odata prin carte si au ajutat si testele de pe Bryx, la care obtinusem la unul din ele chiar 80%.

Am zis ok, mai trecem odata prin carte, de data aceasta am incercat sa imi explic mie conceptul si mindset-ul de agile. La mine a functionat sa nu memorez tot ci sa gasesc o explicatia a mea. Spre exemplu, Value Stream Map, la mine in cap e cofetaria de unde imi iau prajitura, asa am functionat eu.

Trec a doua oara prin carte, dau testele din nou, primele 5 capitole excelent, capitolele 6 si 7 …70%. ok, imi spune Mihai mai reciteste odata cele 2 capitole si fa testele de pe Bryx. Recitesc, dau testele 85%. Extaz!

Vorbesc cu Mihai, facem review, imi spune, programeaza-te la examen. Ok, zis si facut, platesc, cand sa ma programez, primul loc peste 2 luni (in Timisoara). Pfff…

Moment in care Mihai a avut prezenta de spirit si mi-a spus, cauta variante altundeva sau online, e prea mult. (daca nu imi spunea asta, nu cred ca scriam acum).

Eu cu copil de 1 an acasa, unde dau online, dar unde ma duc la Cluj sau Belgrad, ma duc cu o seara inainte, alti bani, alta distractie. Fie, il dau online, il trimit pe copil cu sotia la bunici cateva ore, asta este.

Ma programez online, peste 3 saptamani stiind ca mai am de dat teste si ma duc si o saptamana in concediu.

Dau primul test de pe Udemy, 78%…cam putin. Imi spune Mihai ca trebuia sa incep cu Fastrack. Ok, dau fastrack, 76%…ce se intampla!? Mai dau unul si inca unul, tot cam asa.

Ma duc in concediu, ma intorc, primul test 78%, spun nu m-am concentrat suficient, dau unul in liniste deplina, 87%. WOW! Perfect acum Udemy (cu 3 zile inainte de exmen) dau 2 teste de pe Udemy…75%. Pfff!

Vorbesc cu Mihai, imi spune ca decat sa dau teste mai bine mai trec prin carte putin, rasfoiesc 2 ore cartea, nu mai aveam rabdare sa trec prin ea. Imi aduc aminte de cel mai bun sfat dat de Mihai, raporteaza totul la Agile Manifesto si Valorile Agile. ok, le mai citesc odata, sa fiu sigur ca inteleg si aia e.

Cu o zi inainte de examen, nu am facut nimic legat de invatat, am zis sa ma relaxez.

In dimineata examenului, ma loghez cu fix 30 min inainte, ma pune sa fac poze la birou la buletin si asa mai departe. Iau loc, in 2 min intra acel proctor cu mine, ma pune sa mai arat odata biroul, se asigura ca nu am monitor conectat imi spune bafta, incepem.

Primele 20 intrebari, dificultate medie, perfect, minim 18 am facut bine. Moment in care, unul din pisicii mei se gandeste ca ar fi o idee buna sa imi sara in spate. Pff, nu ma pot intoarce, nu pot vorbii. Cu eforturi “supraomenesti” reusesc sa imi pun mana la spate sa il dau jos. Totul ok pana pe la intrebarea 50, cand faza se repeta, vine apoi si celalalt…pffff…. in total de 5 ori au sarit pe mine :)). de fiecare data am reusit sa ii dau jos fara sa imi misc capul sau sa vorbesc. (cred ca proctor-ul se prapadea de ras). Termina pisicii, imi amorteste mana, piciorul, ma mananca fata, incepe ploaia si licareste becul (eram in jurul intrebarii 75) in capul meu, totul e impotriva mea. Deja nervos, la limita rabdarii, zic o sa gresesc de acum. Mi-am amintit de sfatul sotiei (caruia i-am povestit ca la testele de pregatire de la intrebarea 80 in sus imi pierd rabdarea) si ma holbez la monitor timp de 10 minute, fara sa fac nimic, sa incerc sa ma calmez. A functionat!! Calm, am continuat intrebarile, urmeaza 20 intrebari grele, asta este, stam mai mult timp pe ele, dupa care urmeaza alte 10 foarte usoare, super.

Ultimele intrebari eram relaxat pentru ca mai aveam 70 minute, le-am facut cu timp.

Termin toate intrebarile, apare ecranul de review. Nu sunt genul sa fac review la intrebari si nu am inceput nici acum. Asa ca am dat finalizare, dupa 2 ore si 10 minute de cand am inceput, apare un mesaj pe ecran, nu sunt atent din prima, citesc, primul cuvant Congratulations, va spun sincer ca nu am mai fost in stare sa citesc altceva, am uitat sa fac print-screen aia e. Fac apoi pe repede inainte cele 2 survey-uri. Bucurie!!!

Dar oare cat am luat la fiecare parte!? am avut vreuna Above Target!? Guess what! Toate above target! (am primit rezultatul dupa aprox 8 ore de la examen).

Ca si dificultate, examenul a fost de o dificultate medie spre ridicata, estimez ca 85% din intrebari sunt intrebari practice, trebuie sa recunosti rolul in care sa te pui (Coach, Product Owner, Team member etc) Daca reusesti sa intelegi conceptul si sa iti setezi un mind-set potrivit, eu zic ca il treci. A ajutat enorm ca l-am avut pe Mihai sa imi dea sfaturi, cartea lui Mike e extraordinara, testele de pe Fastrack sunt ok, cele de pe Bryx mi se par cele mai aproape de examen. In schimb, contrar altor persoane ceritificate, mie nu mi-au placut testele Udemy, greu de inteles, mi se par foarte diferite fata de examen.

La examen am intalnit si o intrebare teoretica, cu 4 variante de raspuns toate acronime, nu am auzit de nici unul in viata mea, am zis stii ce, cu o intrebare cu un raspuns la nimereala nu o sa pic, asa ca am ales un raspuns si am trecut peste. Nu va cramponati ca nu stiti 1-2 intrebari, decat sa stati 10-15 min pe o intrebare care din start vedeti ca nu aveti idee, mai bine bifati ceva si va concentrati pe celelalte. Cititi enuntul cu atentie (eu le citeam de 2 ori) si nu va grabiti, timpul e suficient.

Recomand cu cea mai mare caldura sa colaborati cu Mihai, sa ii ascultati sfaturile, iar daca el va spune sa mergeti la examen, mergeti!

Viviana
    Participant

Salutare,

Am sărbătorit cu bucurie obținerea certificării PMI-ACP și acum vreau să Ć®mpărtășesc cĆ¢teva sfaturi cu cei care doresc să obțină această certificare, și nu doar să treacă examenul, ci să atingă nivelul “Above Target” la toate domeniile – da, și eu am fost surprinsă, dar metoda lui Mihai a funcționat perfect!

Primul sfat pe care vi-l pot oferi: ascultați-l pe Mihai și urmați-i recomandările. Eu nu m-am pregătit din alte surse, am urmat doar ce mi-a oferit și sugerat Mihai, adaptĆ¢nd totul Ć®n funcție de ritmul și rezultatele mele. Am fost mereu Ć®n contact cu el și asta a fost cheia succesului! šŸ™‚

Un lucru de evitat: după ce finalizați trainingul cu Mihai, nu faceți o pauză mare de la Ć®nvățat. Eu am făcut o pauză de cĆ¢teva luni și a fost mai challenging să revin Ć®napoi. Cu toate acestea, m-am concentrat și, Ć®ntr-o lună și jumătate de studiu intens, am reușit să susțin examenul cu succes.

Ǝn ceea ce privește resursele de studiu, am folosit strict materialele primite de la Mihai și am discutat fiecare pas cu el. Am avut Ć®ncredere totală Ć®n Mihai și am urmat doar sfaturile lui. Cartea lui Mike Griffiths este excelentă – dacă la prima lectură nu Ć®nțelegeți tot, o a doua trecere prin ea va clarifica lucrurile.

Am susținut examenul offline, la un centru din Chișinău, și a fost o experiență foarte plăcută. Personalul a fost amabil, iar condițiile au fost excelente pentru a crea un mediu confortabil.

Ǝntrebările mi s-au părut de o dificultate medie spre ridicată, majoritatea fiind situaționale. Ǝn multe cazuri, răspunsul corect a fost ales instinctiv. Cea mai mare provocare a fost atunci cĆ¢nd am avut două răspunsuri corecte, iar alegerea finală a trebuit să fie făcută analizĆ¢nd contextul și rolurile implicate. Ǝn principal, m-am bazat pe cele 4 valorile și 12 principii ale Agile Manifesto.

Am avut suficient timp pentru a răspunde la toate Ć®ntrebările și pentru a face și review. Deși inițial mă mișcam cam lent, am reușit să mă concentrez și să finalizez examenul la timp. La final, mi-au mai rămas aproximativ 40 de minute pentru a face review la răspunsuri, iar la 5 Ć®ntrebări chiar am schimbat și răspunsurile. Ǝn ultimele 3 minute rămase am Ć®ncheiat examenul și am văzut acel “Congratulations” pe ecran.

CĆ¢teva sfaturi din experiența mea:

• După trainingul cu Mihai, continuați să studiați și nu lăsați examenul pe plan secund, pentru că informațiile se pot uita.
    • Susțineți examenul Ć®ntr-un centru offline. Am Ć®nțeles că online poate fi destul de provocator, iar pentru mine, offline a fost cea mai bună decizie!
    • Ascultați-l pe Mihai și urmați-i sfaturile. El mi-a oferit Ć®ncrederea de care aveam nevoie și, datorită lui, am obținut certificarea cu succes, atingĆ¢nd “Above Target” la toate domeniile. Mihai este cu adevărat un mentor de excepție!
    Calin ProdeaCalin Prodea
    Participant

Salut.

Vineri, 11 Octombrie 2024, la ora 09:30, am sustinut examenul PMI-ACP. Recunosc, printr-un context personal, cursul l-am facut in urma cu aproape 2 ani, in Februarie 2022. Long story short, nu aveam cum sa mai aman examenul asa ca la final de August, cand am primit si mail-ul de la PMI, ca este posibil sa se schimbe programa, m-am inscris la examen pentru Octombrie. De ce Octombrie? Pentru ca ala a fost primul slot gasit disponibil, la toate centrele Pearson VUE din Bucuresti.

Va recomand sa nu lasati pe ultimul moment inscrierea la un examen fizic, pentru ca e posibil sa nu gasiti loc atat de rapid pe cat v-ati imaginat. Chiar daca va inscrieti cu 6 luni inainte, book the slot, asta e recomandarea mea.

Am ajuns la Datanet Systems, unde toata experienta a fost profesionista si rapida. Am dat intr-o sala in care este o singura unitate, deci este o sala de testare de o singura persoana, ceea ce a fost destul de confortabil din punct de vedere al zgomotului si al intimitatii.

Examenul mi s-a parut destul de dificil, as zice peste media la care ma asteptam. Au fost foarte foarte multe intrebari situationale. Cred ca peste 90% dintre intrebari au fost situationale si trebuia sa citesti foarte bine contextul ca sa poti sa intelegi care e cea mai agila abordare din cele 4 optiuni de raspuns. Asta face examenul mai obositor, pentru ca trebuie sa ramai concentrat pe toata perioada lui si pentru ca textele sunt destul de lungi. In medie terminam un test cam in 1h30min, maxim 2h. Aici am avut nevoie de aproape toate cele 3 ore, cu tot cu review-ul intrebarilor pe care le-am notat in timpul examenului si pe care l-am facut fara sa ma grabesc. Mai aveam doar 5 min cand am dat finish exam.

Am fost sustinut pe perioada de invatare de Mihai Olaru, pe care-l recomand cu caldura drept trainer, pentru metoda de pregatire pe care o personalizeaza fiecarui elev si care incadreaza si disponibilitatea de timp a fiecaruia. Pot sa spun ca 5-6 saptamani sunt suficiente, atata timp cat nu trageti mata de coada si alocati in medie 1-2h pe zi (fara weekend) pentru invatare.

In final am luat examenul cu above target la toate ariile, desi nu ma simteam chiar atat de pregatit. Cred ca m-am concentrat bine :))

Oricum, mult succes tuturor care vor sa dea examenul si atata timp cat invatati, mergeti cu incredere pentru ca o sa stiti sa raspundeti la intrebari.

Participant

Salut,

despre certificarea PMI-ACP pe care am obinut-o pe 24.0ct.2024:

Cum m-am pregatit:

1. Am facut cursul cu PM Access in urma cu 4 ani šŸ™‚

2. Anul acesta m-am hotarat sa dau certificarea iar planul de bataie a fost:

– am trecut rapid prin materialul de la curs + am dat testele de la curs

– am citit 1x cartea lui Mike Griffiths + la final am dat toate cele 140 teste dintr-un foc

– am mai citit 1x cartea lui Mike Griffiths

– am dat din nou toate testele: cele de la curs, din carte, de pe Bryx

De fiecare data cand dadeam teste, reveneam la carte si reciteam aspectele la care nu luam scor bun.

Cu 2 sapt inainte de ex. am crescut ritmul: testele lui Andy Crowe, RMC si FastTrack. Cel mai mult m-au ajutat testele din FastTrack – ideal sa treceti prin toate cele ~600 de intrebari – mi se pare ca te ajuta cel mai bine sa intelegi si sa inveti cartea. In ultimele 3 zile inainte de ex. am dat si testele de pe Udemy – 450 de intrebari – nu am fost neaparat foarte inspirata aici, pentru ca ‘asta m-a obosit foarte mult. Recomandarea mea este sa NU mai dati nici un test cu 1-2 zile inainte de ex., sa va lasati creierul sa proceseze toata informatia acumulata si sa fie pregatita pentru 120 de scenarii noi in ziua examenului.

Ca resurse aditionale am folosit “Prepare for the PMI-ACP Certification” learning path de pe LinkedIn Learning, dar ‘asta doar pentru ca au trecut 4 ani de cand am facut cursul, si aveam nevoie sa aud ceva explicatii, nu doar sa le citesc. Atlfel eu cred ca Mike Griffiths e suficient.

Intrebarile de la examen:Ā 

120 de bucati, si una nu seamna cu cealalta sau cu ce ati dat in teste, insa toate testele sunt foarte utile pentru a invata materia! Intrebarile sunt situationale, la unele nu stii sigur daca ai ales raspunsul corect, iar la altele e foarte evident. Nu sunt intrebari care sa testeze daca ai retinut definitii – cred ca am avut doar una asa; ceea ce conteaza este sa stii/intelegi conceptele din carte, pentru ca apoi sa le aplici rapid in situatia prezentata.

Incadrarea in timp:Ā 

Un total de 180′ si 120 de intrebari >> eu le-am impartit in 40 intrebari/h

Sunt si intrebari care merg mai repede, deci e timp si de Review la cele la care nu ati stiut pe moment.

Intrebarile pe domenii:

Eu nu am remarcat ca ar fi o diferenta intre intrebari, ca unele dintr-un anumit domeniu ar fi mai dificile decat altele. Au fost bine amestecate, si nu ma mai gandeam neaparat la ce domeniu fac referire, luam fiecare intrebare cu scenariul ei si cu variantele de raspuns prezentate.

Rezultatul meu:

Above target la toate domeniile! Adrenalina si rugaciunea au facut minuni šŸ™‚

Testul de acasa/centru

Eu l-am dat la ComputerLand pe Fabrica de Glucoza – am mai dat la ei si mi-a placut. Prefer sa nu dau acasa ca sa nu ma stresez ca pica net-ul sau alte intemperii.

Extra info

Overall e foarte fain examenul, e foarte practic – despre ‘asta este vorba la urma urmei intr-o invatare eficienta: sa inveti si apoi sa fii in stare sa aplici!

cezara.bata
    Participant

Salutare, si mult succes tuturor in pregatirea pentru certificarea PMI-ACP.

Am sustinut de curand examenul, si sub indrumarea lui Mihai am reusit sa obtin certificarea, cu un Performance rate – Above target la toate categoriile. Sper ca experienta mea sa va ajute, asa cum m-a ajutat si pe mine sa citesc experientele anterioare ale celor care au trecut acest examen.

• am participat la curs in martie 2024. fara experienta Agile semnificativa, cu minime cunostinte de Agile din diferite materiale online.
    • am inceput programul de pregatire recomandat de Mihai, propunandu-mi sa aloc 8h/saptamana >> target date ptr examen urma sa fie Iunie 2024, insa am ajuns sa dau examenul la inceput de noiembrie.
    • nu am reusit sa aloc asa cum mi-am dorit timp ptr studiu, astfel ca am invatat in mai multe serii, parcurgand de fiecare data curs + carte. Overall am parcurs cartea de 4 ori cap-coada si punctual, pe capitole / subiecte in urma rezultatelor de la teste.
    • dupa prima parcurgere a cartii, am dat testele din carte, de pe bryx. (rezultat 80-85% – carte, 90% brix)
    • am parcurs a doua oara cartea si am dat testele, comparandu-le cu benchmarks. (rezultat 85-90% carte / 95% brix).
    • in acest punct, am pregatit aplicatia pe site-ul PMI si am trimis-o spre aprobare la Mihai / revizuit si trimis ptr verificare la PMI.
    • intre timp, am dat alte teste, cele de la RMC (peste 90%), cele de la Andy Crowe (sub 75%). – mai ciudate, dupa cum spune si Mihai.
    • 14 oct – am trimis aplicatia la review, si pe 20 oct am primit aprobare. M-am programat pe 5 noiembrie, la ALEF, in Pipera
    • am continuat cu o noua parcurgere a cartii + testele din carte + testele fastrack. (primele 2 teste m-au ajutat sa imi clarific subiecte de teorie, apoi urmatoarele teste au fost de verificare. rezultatele au fost peste benchmark.
    • am dat testele udemy (cele de practice), rezultatele 75-80%, intrebarile mi s-au parut dificile, si unele destul de ambigue. testul final de la udemy mi s-a parut mai ok si rezultatele au fost mai bune (peste80%).
    • Am mai parcurs o data testele din carte si bryx, si alte materiale video de pe Linkedin / YT (David McLachlan) ca sa imi completeze cunostintele.
    • In medie, testele le faceam sub 1h30, dar asta poate si din cauza faptului ca unele teste le facusem de destul de multe ori. Chiar si asa, am simtit ca ma ajutau pe anumite subiecte de teorie care nu le stapaneam.

Desi simteam ca sunt suficient de pregatita sa iau examenul, testul pe care l-am avut mi s-a parut foarte dificil, comparativ cu testele de pregatire de la udemy – intrebarile au fost aproape in totalitate situationale, sub 10 intrebari care sa testeze un anumit concept teoretic. Majoritatea intrebarilor aveau cel putin 2 raspunsuri corecte, si mi s-a parut dificil la unele sa aleg raspunsul cel mai bun. Am mers pe instinct.

La examen

• am parcurs in aprox 2h intrebarile, marcandu-le pe cele pe care am vrut sa le revad.
    • am parcus intrebarile marcate (10-15 intrebari), am revizuit maxim 2-3 din ele.
    • am parcurs apoi, pana la finalizarea timpului aproape jumatate din intrebari, si am revizuit sub 5. la majoritatea am lasat raspunsurile initiale.
    • in sala de examen erau 2 locuri, separate printr-un paravan, a fost destul de ok, cat de cat liniste, puteai sa te concentrezi.

Am avut foarte mari emotii, nefiind sigura de multe din raspunsuri. Insa din fericite, mesajul de pe ecranul de final a fost cel de Felicitari :). Am fost suprinsa si de rezultatele primite la iesirea din sala, Above target la toate categoriile, mai ales ca aveam emotii la multe dintre raspunsuri.

Mult succes tuturor. Aveti incredere in Mihai si in planul stabilit cu el, si in instinctul vostru atunci cand alegeti un raspuns.

Participant

Bună tuturor! šŸ˜Š

Ma bucur să Ć®mpărtășesc experiența mea cu obținerea certificării PMI-ACP, sperĆ¢nd să fie de folos colegilor care urmează să aplice.

Top 3 lucruri care m-au ajutat:

1. Bază teoretică: Am Ć®nceput cu certificarea PSM I (aug 2024) și programul TARGET PMI-ACPĀ® (sept 2024) sub Ć®ndrumarea lui Mihai Olaru de la PM Access.
    2. Materiale de studiu: Am folosit materialele indicate de Mihai, studiindu-le de 3-4 ori, inclusiv testele. Am alocat aproximativ 80 de ore, intensificĆ¢nd studiul pe măsură ce se apropia examenul.
    3. Update cu privire la modificarea PMI ECO Ć®ncepand din 08 nov: cu ajutorul lui Mihai, am inteles modificarile aduse si conceptele noi (prepare for the worst, hope for the best šŸ˜Š).

Examenul a fost dificil:

• Ǝntrebările erau detaliate si compexe, așa că le-am citit de 2-3 ori cu atenție. Mi-am propus 30 de minute pentru revizuirea răspunsurilor, dar mi-au rămas doar 10 minute.
    • Cateva au implicat calcule, răspunsuri multiple corecte, drag & drop sau scroll list.
    • Raportat la nivelul de dificultate al Ć®ntrebarilor: 20% ridicat, 70% mediu, 10% scăzut.
    • Eu am obtinut AT la trei domenii si T la unul.

Vă doresc mult succes și reușită din prima Ć®ncercare!

@Mihai, Ʈți mulțumesc enorm pentru tot sprijinul și Ć®ndrumările corecte!

Mersi! šŸ˜Š

Catalina

Viewing 10 posts - 61 through 70 (of 70 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.