Schimbarile anuntate la examenul PMI-ACP – podcast cu Alicia Burke, Global Product Manager PMI-ACP

Reading Time: 2 minutes

La sfarsitul anului trecut, PM Podcast, site public cu continut audio pe teme de Project Management, a publicat un interviu in care Alicia Burke, Global Product Manager pentru certificarea PMI-ACP la Project Management Institute, explica ce anume se va schimba incepand cu 26 martie 2018 la examenul de certificare PMI-ACP.

Mai intai explica ceea ce NU se va schimba: durata examenului (3 ore), numarul de intrebari (120) si “Exam Content Outline”, adica termenii si conceptele necesare pentru a trece examenul. Acest Examination Content Outline este de fapt actualizat foarte rar – ultima data in 2014 – si nu este planificata inca data cand va fi schimbat, explica Alicia.

Si totusi, ce se schimba? Cum spuneam si intr-o postare anterioara, este vorba despre schimbari lexicale, in limba engleza “a lexicon update”, pentru ca PMI sa se asigure ca terminologia folosita in intrebari este compatibila cu Agile Practice Guide, publicatie lansata de catre PMI odata cu ultima versiune de PMBoK Guide, in luna septembrie 2017.

Un numar de detinatori ai certificarii PMI-ACP, care au citit si Agile Practice Guide, denumiti de catre Alicia “subject matter experts” vor  analiza toate intrebarile actuale din examenul de certificare PMI-ACP si vor face mici modificari la nivel de vocabular folosit, doar daca este necesar, pentru a le armoniza cu ghidul.

Cu alte cuvinte, din interviu reiese ca nu vor fi adaugate intrebari noi, ci doar vor fi actualizate cele existente! Vesti foarte bune deci pentru cei care s-au pregatit pentru examen pe o curricula de curs si cu materiale neactualizate dupa Agile Practice Guide in anii anteriori si care, din motive diverse, nu au sustinut si nu pot sustine examenul pana pe 26 martie 2018.

Ascultati intregul podcast pentru o intelegere completa a ciclului de actualizare al examenelor PMI si mult succes celor care se pregatesc sa sustina examenul de certificare PMI-ACP!

 

No votes yet.
Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *