Impresii de la examenul PSPO I

Home Forums Certificari Impresii de la examenul PSPO I

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #17808

  Cum vi s-a parut examenul, ce procentaje ati obtinut, ce tipuri de intrebari au picat etc

  #18362
  Avataririnaturkmenoglu
  Participant

  Examenul de PSPO I (sustinut pe data de 3 ianuarie 2021) a fost o experinta interesanta, prin prisma pregatirii si sustinerii examenului de acasa. Pregatirea pentru examen s-a realizat intr-un mediu relaxat si fara a avea un termen limita prestabilit.

  Principalele materiale folosite pentru pregatire au fost: Ghidul SCRUM, Ghidul Nexus , Guide to Pass PSPO 1 Certification from Scrum.org de Mohammed Musthafa Soukath Ali, Open Assessments din cadrul scrum.org.

  Sustinerea examenului de acasa a fost insotita de provocari in ceea ce priveste blocarea factorilor externi care provoaca interferente, insa s-a finalizat cu succes. Recomand ca si sfat sustinerea examenului (daca se realizeaza de acasa) intr-un moment in care sunteti singuri si stiti ca nu veti avea intreruperi in cadrul celor 60 de minute.

  Intrebarile in cadrul examenului s-au focusat cu preponderenta(multiple intrebari) pe Artifacts, Events, Management Product Backlog, Roles, Product Value, dar au fost atinse si urmatoatele subiecte: Empiricism, Definition of Done, Leadership Style, Self-Managing Teams, Business Strategy, Stakeholders and Customers si Product Vision.

  Din cele 80 de intrebari, jumatate au fost single choice, restul impartindu-se intre multiple choice si true/false.

  In structura continutul examenului am regasit intrebari din Open Assessments si ghidul lui Mohammed Musthafa Soukath Ali, astfel aceste doua materiale s-au dovedit a fi foarte valoroase si le recomand tuturor celor care vor sa sustina certificarea.

  Ca si timp de finalizare examen, primile 40 de minute le-am petrecut parcurgand si raspunzand la intrebari, iar restul de 20 de minute le-am folosit pentru a revizui raspunsurile oferite. Pentru orice dubiu referitor la un raspuns dat sau nelamurire fata de o intrebare, recomandarea mea este sa o marcati si sa treceti mai departe. Timpul examenului este suficient pentru a parcurge toate intrebarile in maxim 30-45 de minute, astfel incat la final sa revizuiti rapunsurile oferite.

  Mult succes celor care doresc sa sustina certificarea in viitor!

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.